Där tjänar du pengar – på att köpa städhjälp

Om du funderat på att köpa in städhjälp har du säkert även tittat på kostnaden. Det är helt rätt att se på vad det kostar och jämföra olika städföretag. Men det går även att vända på det hela och se att du kan tjäna på att köpa städhjälp…

Hur mycket det kostar att få städhjälp varierar en hel del mellan olika företag och olika orter. Men att räkna med ca 150 kr per timme är enkelt. Däremot säger inte priset per timme så mycket eftersom tiden städningen tar även är avgörande. En fördel är därmed att hitta städföretag som har fast pris på städhjälp. Detta beroende på hur stor yta som ska städas.

Men är det värt det? Är det värt 150 kronor per timme (efter rut) för att få det snyggt i hemmet? Om du städar själv i tre timmar har du ju sparat 450 kr. Men samtidigt har du http://flyttstädningsfirmaimalmö.se och du lagt ner tre timmar på något du sannolikt inte gillar att göra. Så hur mycket är det värt att betala för att slippa städningen? Det är så många resonerar. Men man kan vända på det. För det går till och med att tjäna på att anlita städhjälp.

Vad tjänar du på att jobba extra?

Om du har ett jobb där du har möjlighet att jobba extra kan du välja att jobba extra 12 timmar per månad. Detta är lika många timmar som din städhjälp kommer att städa hemmet om detta sker 3 timmar varje vecka i en månads tid. Hur mycket tjänar du på detta? Genom att jobba ett extrapass på 12 timmar en lördag i månaden – vad ger det?

I det fall du får ut mer än 150 kr per timme är det till och med mer lönsamt att jobba detta extrapass, betala städhjälpen priset och sedan behålla resterande summa.

Vad är roligast?

En annan aspekt är att ställa dessa två sysslor mot varandra gällande vad som är roligast. Om du fick välja – skulle du hellre jobba 12 timmar extra på ditt jobb eller städa ditt hem i 12 timmar uppdelat på fyra olika pass?

Låt barnen tjäna på att jobba

Ännu ett alternativ kan vara att ”anlita” barnen och ungdomarna i hemmet för städningen. Många föräldrar anser att barnen ska städa sina rum själva men varför inte erbjuda sommarjobb eller juljobb när hemmet ska grovstädas. Detta fyller självklart flera syften.

För det första får ungdomarna lite extrapengar genom att jobba i hemmet. För det andra blir det billigare än att anlita städhjälp eftersom ni knappast behöver betala 150 kr per timme. För det tredje kan ungdomar behöva se vilket slit som föräldrarna annars gör…

Ställ ena alternativet mot det andra

När du tittar på vad städhjälp kostar så ställ detta alltså mot alternativet. Ett alternativ som inte nödvändigtvis måste vara att du städar. Det kan lika gärna innebära att du får tid över till att jobba mer vilket kan vara lönsammare än att städa själv. I alla fall om du trivs på jobbet och inte har något emot att vara där lite mer per månad.

Scroll to top