Skip to content

Flyttips för en effektiv och smidig flytt 

  • by

Alla som flyttar vill att flytten ska flyta på effektivt och smidigt och anlitar nordiskaflyttkompaniet.se/. Att flytta kanske verkar jobbigt men faktum är att det är otroligt tidskrävande och jobbigt. Här kommer några tips som du kan använda dig av för att få en så smärtfri och trevlig flytt som möjligt.  

  1. Rensa ut

Att flytta ger dig en ypperlig möjlighet att passa på att rensa bort saker du inte vill släpa med i flytten. Sälj saker av värde eller skänk ägodelar du inte längre har användning för till välgörenhetsorganisationer. Genom att rensa bort saker du inte längre behöver kommer din flytt att bli mer lätthanterlig. 

  1. Snåla inte på kartongerna

Oftast går det åt fler flyttkartonger än vad man först räknar med. Köp flyttkartonger av hög kvalité och köp gärna några extra så du har ifall de inte räcker till. 

  1. Köp specialkartonger

Vissa struntar i detta moment men det är något som kan underlätta flytten något enormt – nämligen att köpa specialkartonger. Det finns exempelvis speciella kartonger avsedda för att transportera tavlor och kartonger du kan hänga in kläder i direkt på galgen. 

  1. Numrera eller markera dina flyttkartonger

För att undvika kaoset efter flytten och rota i varje flyttlåda när du behöver någon pryl kan du organisera dina flyttkartonger. Om du numrerar varje flyttkartong och gör en enkel men tydlig förteckning över vad varje låda innehåller är det lätt som en plätt att hitta saker när du behöver dem. Om du dessutom skriver på varje kartong vilket rum de tillhör kan de ställas i rätt rum på en gång under flytten. Då slipper du bära runt på en massa flyttkartonger i ditt nya hem efter att flytten är klar. 

  1. Planera för fortsatt förvaring

Om du har saker som du redan i packningsstadiet vet med dig att du kommer vilja fortsätta förvara och inte ha framme i din bostad – planera för det! Planera utifrån förvaringsutrymmen i din nya bostad och markera förvaringskartongerna med “Förvaring” eller liknande. 

  1. Packa strategiskt

Packa ergonomiskt och strategiskt, framförallt om du inte anlitar någon professionell flytthjälp. Fyll inte hela kartonger med böcker, det blir alldeles för tungt att hantera och flyttkartongen riskerar dessutom att gå sönder. 

  1. Samla kablar

Kablar kan under en flytt lätt bli röriga och det är svårt att hålla koll på vilka kablar som hör till vad. Tejpa gärna upp kablarna på den apparat de tillhör för att hålla koll. Bunta ihop lösa kablar och markera dem för att hålla koll vad som är vad. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *