Skip to content

Flyttips – saker du kan göra långt innan flytten 

  • by

Att flytta tar lång tid och är jobbigt. Något som kan göra det lite enklare är att vara ute i god tid och bocka av jobbiga moment så tidigt som möjligt. Då blir tiden inför flytten inte lika stressig och kan enklare struktureras och planeras för att hinna med allt som måste göras med nordiskaflyttkompaniet.se/.

Fixa flytthjälp 

Så fort du vet att du ska flytta bör du fundera över vilken flytthjälp du behöver. Det beror på vilka förutsättningar du har, hur stort bohag du har och om du bor med familj som kan hjälpa till under flyttdagen. Generellt brukar man behöva ta in någon form av extern flytthjälp för att få en smidig och effektiv flytt. Om det är en flyttfirma eller att be vänner eller familj om hjälp är ett beslut du behöver ta. Det finns fördelar med båda alternativen men generellt lönar det sig att anlita en flyttfirma om du har ekonomin för det. Oavsett om du bokar en flyttfirma eller bokar upp dina vänner är det bra att göra i god tid. Det rekommenderas att boka en flyttfirma åtminstone en månad i förväg men om du är ute i ännu bättre tid är det bara bra. Flyttföretag gillar att planera och föredrar att få bokningar långt fram i tiden för att enklare kunna planera sin verksamhet. 

Rensa bland dina saker 

Rensa är ett annat moment som inte går att göra för tidigt inför flytt. De flesta människor har saker i sitt hem som de inte längre använder sig av eller ens tycker om. För att effektivisera din flytt är det lika bra att du gör dig av med dessa saker innan flytten. Gå igenom förvaringsutrymmen så som garderober, förråd och garage. Placera saker i olika högar, förslagsvis sälj, skänk och släng. 

Planera för packningen 

Det är lätt hänt att bara börja slänga ner saker i flyttkartonger, framförallt om man är sent ute. För att få en organiserad och smidig flytt kan du i god tid innan flytten lägga upp en planeringsplan. Skriv en lista på olika rum eller områden och planera hur saker ska packas och i vilken ordning allt ska packas. Hur du väljer att organisera dina flyttkartonger är helt upp till dig men det finns några smarta system att utgå från. Om du vill göra det lätt kan du packa rum för rum och skriva “Vardagsrum”, “Sovrum”, och liknande på vardera kartong. Det kan vara ett lämpligt alternativ om du anlitar en flyttfirma då flyttarna enkelt kan se var varje kartong ska placeras. Om du däremot ska flytta själv kan du föra ett mer detaljerat register på kartongernas innehåll om du så önskar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *